RÓLAM

Nagy Szilvi vagyok, 43 éves, Life- és Lámpaláz Mentorként dolgozom Budapesten immár 5. éve. Személyesen és online formában tartok üléseket.

A saját életemben és a hivatásomban is az alábbi tengely mentén haladok:

TUDATOSSÁG – ÉRZELMI ÉS GONDOLATI STABILITÁS – FÓKUSZ – NYITOTT SZÍV – JELENLÉT

AZ EDDIG MEGTETT ÚT

Pécs mellett nőttem fel egy hihetetlen teherbírású családban. A szüleim az alkalmazotti létet hátrahagyva vidéki kisvállalkozóként igyekeztek boldogulni, évtizedeken át heti hét napot dolgozva. Húgommal hol szőlőtőkék közt, hol krumpli-, dinnye- és tökföldeken, hol a hajnali nagybani piacok forgatagában találtuk magunkat. Ez az életforma kevés pihenést és együttlétet, annál több lemondást és kötelezettséget jelentett a családunknak. Évente egyszer mindig volt egy nagy közös nyaralás: máig egyik legkedvesebb emlékem a pillanat, amikor először láttam meg a tengert.

Gyerekként a szorongás és kreativitás csendes keveréke voltam. Verseket, színdarabokat, novellákat írtam, családi újságot gyártottam, rengeteget olvastam. Figyeltem az embereket, a viselkedésüket, a személyiségüket. Hamar rá tudtam kapcsolódni az érzéseikre, állapotaikra. Akkor még nem értettem, nem voltak rá szavaim, de ugyanaz érdekelt, ami ma is: kitörni a visszahúzó mintázatok, erők mágneses teréből és újraírni azt, amiről úgy tartják, újraírhatatlan. Stabilizálni, ami inog és közben lágy, megengedő, derűs áramlásban létezni. Kiteljesedni akkor is, ha a körülmények nem ezt támogatják.

Azt láttam, hogy mi emberek nem érezzük jól magunkat a valóságban. Nem megéljük azt, hanem csak kezelni próbáljuk valahogy, leginkább elkerülni igyekezzük, mert fájdalmas tapasztalásokkal van tele. Éreztem és hittem, hogy a hétköznapi valóságot másként is meg lehet élni.

Ennek a máskéntnek, saját belső Sarkcsillagomnak a megtalálásáról és önmagam kibogozásáról szóltak aztán az elkövetkező évtizedeim. Ebben a máskéntben élek és alakulok folyamatosan azóta is. És ebből a máskéntből igyekszem a hozzám fordulóknak is átadni egy új nézőpontot, lehetőséget, inspirációt és eszközöket, melyek által elindulhatnak saját korlátlanabb, felszabadultabb létezésük felé.

SZAKMAI PÁLYÁM

Felnőtt éveim kezdetén Budapestre kerültem. Voltam vezérigazgatói asszisztens, irodavezető, tanfolyamszervező, fordító, masszőr, de leginkább vállalati és magán némettanár.

Közben 2010-2017 között Spanyolországban és Londonban éltem, majd a Coach Képzés idejére (GordonTA Coach Képző Akadémia és Indigo Coaching Kft. Art Coach képzés) visszaköltöztem Budapestre. Itt vagyok ma is.

Ez a két képzés nemcsak azt tette lehetővé, hogy fejlesztő szakemberként végre formába önthettem mindazt, ami több évtizedes saját intenzív önismereti és önfejlesztő utam során kibontakozott bennem, de az első záróvizsga közben újra szembesültem a gyermekkorom óta jelen lévő borzasztó lámpalázammal is. Ekkor döntöttem el, nem engedem, hogy ez a rettegés végigkísérje az életemet. Akkoriban már több mint egy évtizede jártam Barkó Judit, egykori televíziós műsorvezető, újságíró és tanár önismereti foglalkozásaira és bejelentkeztem egy egyéni lámpaláz konzultációjára. Ez a fordulat nemcsak saját kínjaim végét jelentette, de egyben egy új út kezdetét is: ezt követően elvégeztem Judit segítő szakemberek számára tartott szakmai tréningjét is, hogy kommunikációs mentorként másokat is személyre szabottan támogathassak saját lámpalázuk leküzdésében.

JELENLEG

  • Egyéni Life Mentoringot
  • Személyre szabott Lámpaláz Mentoringot
  • Tematikus önismereti kurzusokat
  • „Otthon vagyok a testemben” egyéni és kiscsoportos foglalkozást tartok.
  • És időről időre Női Kört vezetek.

AMI SZENVEDÉLYESEN ÉRDEKEL

Vélt határaink, korlátaink meghaladása, az öntudatlan és fájdalmas hozott mintázatok felismerése és az azoktól való eloldódás, az agy- és idegrendszer működése, a szétszóródó fókusz összegereblyézése, az egyensúly megteremtése szív és elme, valamint női és férfi minőségeink közt, a valódi önszeretet elsajátítása, az együttérzés, a jelenlét és a tudatosság átalakító ereje.

A TEST

Fontosnak tartom, hogy az önismereti munka során a test is meghatározó szerepet kapjon a folyamatban: olyan gyakorlati eszköztárat is átadok, melynek segítségével a testben felgyülemlett feszültségek, elakadások átlélegezhetővé, kimozgathatóvá válnak, újraindulhat az áramlás, nő a testtudatosság és a belső stabilitás.

Megtisztelő, ha az életed ezen állomásán útitársadnak fogadsz. Rád figyelő és elkötelezett kísérődként foglak támogatni a folyamatodban.

Szilvi