MIT MONDANÁNAK EGYMÁSNAK?

Mindenkinek van egy mindennapi milyensége: megszokott érzésvilágunk, viselkedésmintáink, kommunikációnk. A féken tartott Én.

Rázósabb részeink általában előttünk is takarásban vannak, egészen addig, míg nem kerülünk olyan helyzetbe, ahol szembesülünk kevésbé megnyerő, nehezebben emészthető részeinkkel.

Nem kellenek ehhez extrém körülmények. A mélyebb önismerethez kiváló terep, ha megfigyeled magad társasjátékozás vagy csapatsport közben. Egy óra Activity a barátokkal, vagy 45 perc csapatjáték olyan szinten piszkálja meg és hozza felszínre jellemünk mélyrétegeit, hogy utána győzzük hozzáilleszteni a magunkról kialakított, megszokott képhez. Meg a többiek is, akik végignézték, hogy viseljük, ha veszítünk. Vagy nyerünk. 🙂

Nagyon más egy kényelmes fotelből önismereti könyvet olvasva szemügyre venni belső világunkat és megint más helyzetbe hozva meglátni milyenségünk zavarba ejtő alkotórészeit.

Képzeld el, hogy a Féken Tartott Éned egy rajtad kívül álló személy, akit egy rapid randin összeismertetsz a Kevésbé Megnyerő Éneddel.

Mit mondanának egymásnak abban a 7 percben?

Photo of author

Nagy Szilvi

Lámpaláz leküzdését segítő kommunikációs mentor, nyelvi és life coach